Informatie over ons kattenpensionNies

De naam Monies:

De naam Kattenpension Monies is een combinatie van mijn eigen naam Monique en die van mijn eerste kat Nies. Toen wij hem als kitten kregen had hij niesziekte vandaar zijn naam Nies. Op ruim 16-jarige leeftijd is Nies in 2006 helaas overleden. Door zijn naam te verwerken in de naam van mijn kattenpension word ik altijd herinnerd aan mijn lieve kat, mijn maatje. Nies staat hiernaast afgebeeld en komt ook terug in het logo van mijn kattenpension.

De bouw van ons kattenpension:

In september 2009 zijn we begonnen aan de nieuwbouw van ons kleinschalig kattenpension. In het kattenpension kunnen maximaal 50 tot 55 katten worden gehuisvest. In de zomer van 2010 is kattenkamer 1 met buitenren in gebruik genomen. Begin 2011 komt ook kattenkamer 2 af. We hebben gekozen voor het in fases gebruiken van de kattenkamers, om te zien of alles werkt zoals we het bedacht hebben. Tot op heden zijn we erg blij met het resultaat en hebben we al veel leuke reacties gehad van de eigenaren die hun kat hebben gebracht vanaf de zomerperiode.

Onder het kopje foto's vindt u meer foto's van de bouw van ons kattenpension.

De Kattenkamers:

Zoals u heeft kunnen lezen heeft het kattenpension twee kattenkamers met buitenren. De kattenkamers zijn huiselijk (gezellig) ingericht. Per kattenkamer kunnen 20 tot 25 katten worden gehuisvest. De katten hebben de hele dag de beschikking over lekkere ligplaatsen, speeltjes, krabpalen e.d. De katten hebben ook de hele dag de mogelijkheid om een frisse neus te halen, de buitenren beschikt ook over lekkere ligplaatsen, klimmogelijkheden e.d.

Voor de nacht is er de mogelijkheid dat de kat zijn eigen verblijf krijgt, zodat hij lekker tot rust kan komen en kan opladen voor de volgende (speel)dag. Deze verblijven kunnen gekoppeld worden. Heeft u dus meer katten dan kunnen ze eventueel ook gezellig samen de nacht in het verblijf doorbrengen als u dat wenst.

Beide kattenkamers zijn voorzien van vloerverwarming, dus ook tijdens de wintervakantie vangen wij graag uw kat op.

Onder het kopje foto's vindt u meer foto’s van onze kattenkamers.